Tento web využívá soubory cookies k poskytování služeb, shromažďování dat o návštěvnosti a personalizaci reklam. S používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
Zdraví národaČlánkyPomoc, přejedla jsem se! Recepty, které vám uleví
pomoc-prejedla-jsem-se-recepty-ktere-vam-ulevi.png

Pomoc, přejedla jsem se! Recepty, které vám uleví

Zveřejněno: 27.12.2016

Následky tradičního vánočního hodování se obvykle neprojeví jen na ručičce váhy, ale také na našem fyzickém stavu. Jak si ulevit od pocitu těžkého žaludku, pálení žáhy, nadýmání nebo od kocoviny? Vyzkoušejte tyto snadné recepty. 

Následky tradičního vánočního hodování se obvykle neprojeví jen na ručičce váhy, ale také na našem fyzickém stavu. Jak si ulevit od pocitu těžkého žaludku, pálení žáhy, nadýmání nebo od kocoviny? Vyzkoušejte tyto snadné recepty.   

Naše prababičky jako okamžitou pomoc po těžkém a mastném jídle servírovaly zázvorový, fenyklový či mátový čaj. Kromě hydratace organismu prospějí trávicímu traktu, který o Vánocích dostal hodně zabrat. Vyzkoušet můžete při obtížích s trávením těžkých jídel také tradiční ajurvédskou směs. Fenykl, římský kmín a koriandr smíchejte v poměru 1 : 1 : 1 a čajovou lžičku směsi povařte 3–5 minut. Pijte ještě teplé.

Když to o svátcích přeženete s alkoholem, vypijte druhý den co nejdřív po probuzení velkou sklenici vody s rozmíchanou lžící jablečného octa. Tradiční čínská medicína léčí kocovinu o něco složitějším receptem. V šálku (asi 150 ml) vařící vody rozmíchejte lžičku škrobu kuzu, přidejte trochu sójové omáčky Tamari a rozmělněte švestičku umeboshi nebo přimíchejte lžíci umeocta. Všechny ingredience už dnes obvykle koupíte v obchodech se zdravou výživou.

Jak na stavy přejedení, tak na kocovinu pomůže procházka na čerstvém vzduchu. Jednoduše následky neřízeného popíjení a krmení rozchoďte. Navíc se díky pohybu venku vyhnete přejídání z nudy u televize.  

Doporučujeme


jak-promenit-prilohu-ve-skvely-hlavni-chod.png

Jak proměnit přílohu ve skvělý hlavní chod

16.02.2018Spousta lidí má zeleninu zažitou jako přílohu k masu nebo součást salátu. Přitom obzvlášť v zimě se s ní dá kouzlit na nejrůznější způsoby. Zaměřte se na druhy, které jsou u nás doma, jako je například růžičková kapusta, červená řepa, mrkev či celer. A protože bychom měli denně sníst kolem 400 gramů zeleniny, je skvělý nápad připravit si ji jako hlavní chod. Naše recepty zasytí, zahřejí a zároveň dodají potřebné živiny.
renatin-blog-jak-se-zabavit-na-cestach.png

Renatin blog: Jak se zabavit na cestách

18.05.2018Výlet, dovolená – zkrátka přesun z bodu A do bodu B – je pro mnoho lidí jen nutné zlo. Ale stačí změnit přístup a z cesty může být nezapomenutelný zážitek, stejně jako se to už párkrát stalo mně. Zkuste mé oblíbené hry, u kterých se zasmějete a které navíc podněcují kreativitu, paměť a fantazii. A trénování paměti ke zdraví rozhodně patří.
jaka-je-skupina-vaseho-srdce.png

Jaká je skupina vašeho srdce?

10.04.2018Kolik znáte hudebních skupin? Desítky? Stovky? A znáte skupinu, která vám může zachránit život? Podle průzkumu nezná svou krevní skupinu téměř každý druhý Čech.