Tento web využívá soubory cookies k poskytování služeb, shromažďování dat o návštěvnosti a personalizaci reklam. S používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
Zdraví národaČlánkyBlogerka Renata: Udělejte si Štědrý den zdravější
blogerka-renata-udelejte-si-stedry-den-zdravejsi.png

Blogerka Renata: Udělejte si Štědrý den zdravější

Zveřejněno: 22.12.2017

Pokud jste jako já zastáncem tradičních Vánoc, nejspíš u vás neuspěje kandované ovoce místo lineckého cukroví a k večeři pstruh dušený v páře. Přitom stačí klasické štědrovečerní pokrmy trochu odlehčit. I tak si báječně pochutnáte.

Hned první tip vás možná překvapí, ale opravdu má něco do sebe. Jde o odmaštění usmaženého kapra. :-) Kvůli této úpravě totiž obsahuje zhruba dvojnásobné množství energie než ryba pečená. Pokud se nechcete vzdát křupavého trojobalu, zkuste můj trik. Bleskurychle ponořte usmažené porce ryby do vroucí vody. Věřte, že ryba nebude mokrá. Voda se rychle odpaří a přebytečný tuk je pryč!

TIP: Bojíte se těchto kapřích lázní? Použijte místo strouhanky na obalení ryby drcené kukuřičné lupínky (corn flakes). Výsledek je chutnější a zdravější. Omezíte množství pšeničné mouky a lupínky nenasáknou tolik tuku.

Rodinný recept na bramborový salát netřeba přepisovat na „dietní“. Zkuste alespoň polovinu majonézy nahradit bílým jogurtem, případně doplnit zakysanou smetanou. Naučila jsem se vynechat uzeninu, ubrat vajec a naopak přidat další druh zeleniny, konkrétně celer. Chuť salátu je díky němu krásně svěží a ani při pravidelném ochutnávání mi po něm není těžko.

Ještě oříškovější cukroví

Vždycky jsem si myslela, že zdravé cukroví prostě neexistuje – než jsem část bílé mouky nahradila špaldovou. Vanilkové rohlíčky jsou pak úžasně křehké a mají oříškovější chuť. Rozhodně doporučuji!  

Křehký pórek prospívá zažívání

Darujte zdraví se startovacím balíčkem vyšetření

Doporučujeme


jak-promenit-prilohu-ve-skvely-hlavni-chod.png

Jak proměnit přílohu ve skvělý hlavní chod

16.02.2018Spousta lidí má zeleninu zažitou jako přílohu k masu nebo součást salátu. Přitom obzvlášť v zimě se s ní dá kouzlit na nejrůznější způsoby. Zaměřte se na druhy, které jsou u nás doma, jako je například růžičková kapusta, červená řepa, mrkev či celer. A protože bychom měli denně sníst kolem 400 gramů zeleniny, je skvělý nápad připravit si ji jako hlavní chod. Naše recepty zasytí, zahřejí a zároveň dodají potřebné živiny.
renatin-blog-10-duvodu-proc-miluju-leto.png

Renatin blog: 10 důvodů, proč miluju léto

27.06.2018Že je sluníčko důležité pro tvorbu vitaminu D, už všichni víme. :-) Pro mě je léto hlavně o emocích, pocitech a zážitcích, které mi pak dokážou proslunit další dny. Když se řekne léto, běží mi hlavou...
5-tipu-jak-mit-pocit-uzasne-proziteho-vikendu.png

5 tipů, jak mít pocit úžasně prožitého víkendu

16.06.2017Také vám někdy v pondělí připadá, jako by víkend snad ani nebyl? Klíčem k příjemně naplněnému času, který neuteče jako voda, je poznávání nových věcí a ukládání zajímavých vzpomínek.